Fysik

Varmefylde

20. november 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2017 af mathon

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2017 af mathon

               \small \small \text{opvarmning af vandr\o r }\; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \; \text{opvarmning af is}                        \small \text{smeltning af is}

 \small \left ( 9{.}48\;kg \right )\cdot \left ( 0{.}45\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 15\;K \right )      \small \left ( 2{.}04\;kg \right )\cdot \left ( 2{.}0\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 15\;K \right )       \small \left ( 2{.}04\; kg\right )\cdot \left ( 334\; \frac{kJ}{kg} \right )


Svar #3
20. november 2017 af Mikkeldkdk

Ligger du så dem sammen og dividere det med effekten på 425 W?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2017 af mathon

Optøningsenergierne adderes og divideres med \small 0{.}425\tfrac{kJ}{s} 


Svar #5
20. november 2017 af Mikkeldkdk

optøningvandrør:=9.48*_kg*0.448*1000*((_J)/(_kg*_°K))*15*_°K = 63705.6*_J
opvarmningis:=2.04*_kg*0.204*1000*((_J)/(_kg*_°K))*15*_°K = 6242.4*_J
smeltningis:=2.04*_kg*33400*((_J)/(_kg)) = 68136.*_J
esamlet:=((optøningvandrør+opvarmningis+smeltningis)/(0.425*1000*((_J)/(_s)))) ? 324.904*_s


((esamlet)/(425W)) = 0.764479*((_s)/(_W))


Svar #6
20. november 2017 af Mikkeldkdk

Jeg kan ikke få det til at gå op. Hvad gør jeg galt. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2017 af mathon

                    \small \small E_{samlet}=806{.}55\;kJ

                    \small tid=\tfrac{806{.}55\;kJ}{0{.}425\; \tfrac{kJ}{s}}=1897{.}76\;s\approx 32\;min


Skriv et svar til: Varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.