Fysik

Elektrisk kredsløb

21. november 2017 af solpige00 - Niveau: A-niveau

Er det tilstrækkeligt i opgave a bare at bruge formlen I=U/R? 
Samtidig ved jeg ikke hvordan opgave b skal løses.

Har vedhæftet opgaven, håber i kan hjælpe 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2017 af peter lind

a) ja

b) brug at spændningsfaldet over kondensatoren er U = U0(1-e-t/(RC) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2017 af ringstedLC

a) Ja. Da kapacitoren er afladt (UC=0), ligger hele spændingsfaldet over R.

b) 5 μA:

U_C=20-U_R \\U_C=20-2,5*10^6*5*10^{-6}= \; ?

      Ladning:

Q=C*U_C= \;?


Svar #4
22. november 2017 af solpige00

Skal lige forstå hvad du mener med C i den sidste formel 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

C er kondensatorens kapacitet.


Skriv et svar til: Elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.