Matematik

Hjælp

23. november 2017 af AnnaSofiestx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ville hører om der en som kunne hjælpe mig med disse to regnestykker, med udregning:

1) (a - 2)(a + 3)

2) x2 + y2 + 2xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af ringstedLC

Hvis du skal reducere de to udtryk:

1) Man ganger to toledede størrelser ved at gange hvert led i den ene med de to led i den anden.

    (a+b)(c+d)=ac+ad+bc+bd

2) Kvadratet på en toleddet størrelse er kvadratet på det første led + kvadratet på det på andet led + det dobbelte produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af Mathias7878

1)

\small (a-2)\cdot (a+3) = a^2+3a-2a-6 = a^2+a-6

2)

\small x^2+y^2+2xy = (x+y)\cdot (x+y) = (x+y)^2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.