Matematik

Hjælp til integralregning

24. november 2017 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg bøvler med denne opgave.

For at finde arealet, skal jeg så ikke finde en stamfunktion til f? Jeg har prøvet at integrere men aner ikke hvad jeg skal stille op med det der 0.5x^2? 

Vh. Louise 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2017 af mathon

a)
             \small \small \small A_M=\int_{0}^{3}\left ( \tfrac{1}{2}x^2+1 \right )\mathrm{d}x=\left [\tfrac{1}{6}x^3+x \right ]_{0}^{3}=\tfrac{1}{6}\cdot 3^3+3-0=\tfrac{1}{2}\cdot 3^2+\tfrac{6}{2}=\tfrac{15}{2}=7{.}5


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2017 af mathon

b)
             \small A_{M_1}=\int_{0}^{k}\left ( \tfrac{1}{2}x^2+1 \right )\mathrm{d}x=\tfrac{15}{4}\; \; \; \; \; \; 0<k<3

             \small \left [\tfrac{1}{6}x^3+x \right ]_{0}^{k}=\tfrac{15}{4}

             \small \tfrac{1}{6}k^3+k =\tfrac{15}{4}    

             solve((1/6)k^3+k=(15/4),k)|0<k and k<3

             \small k=2{.}13287           


Svar #4
24. november 2017 af louiselort (Slettet)

Tak mathon. Jeg fandt selv frem til de 7,5 men b opgaven sad jeg stadig fast i, så tusind tak for hjælpen

God weekend! 

Vh. Louise 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2017 af ringstedLC

Jeg troede, vi havde fået lært dig at integrere...


Skriv et svar til: Hjælp til integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.