Matematik

ensvinklede trekanter

27. november 2017 af 123emil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal have hjælp med opgave 2

Opgave 1 kunne jeg godt finde ud af, men 2'eren er meget forskelligt fra 1'eren med at finde at andre sider osv.

Please hjælp

hvordan finder jeg siderne?

Vedhæftet fil: MATEMATIKAFLEVERING6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af Mathias7878

Det første du skal gøre er at finde skaleringsfaktoren k:

\small k\cdot |AB| = |DE|

\small k = \frac{|DE|}{|AB|} =\frac{9 }{6} = 1.5

Anvenda da, at 

\small |EF| = |BC| \cdot k

og

\small |AC| = \frac{|DF|}{k}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af Mathias7878

Lavede du ikke opgave 1) på samme måde?

- - -

 

 


Svar #3
27. november 2017 af 123emil123 (Slettet)

nej for der dividerede jeg nemlig for at finde faktoren, but dunno


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2017 af Mathias7878

Opgave 1)

\small k = \frac{|B_1C_1|}{|BC|} = \frac{17}{10.2} \approx 1.66

\small |A_1B_1| = k\cdot |AB| = 1.66\cdot 5.7 = 9.462

\small |AC| = \frac{|A_1C_1|}{k} = \frac{16.5}{1.66} \approx 9.398

Har du fået det samme?

- - -

 

 


Skriv et svar til: ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.