Matematik

Stamfunktion

03. december 2017 af KatjaRae (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 10/x, x>0, hvis graf går gennem punktet (e,7).

Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

Find alle stamfunktion ved at integrere 10/x ubestemt, og isoler da den additive konstant så stamfunktionen går gennem (e,7)


Svar #2
03. december 2017 af KatjaRae (Slettet)

Jeg vil gerne se en udregning for at forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2017 af DinMakker

Integrer funktionen. Husk at f(x)=1/x svarer til F(x)=ln(x), mens 10-tallet kan betragtes som en konstant. 

Du får altså F(x)=10*ln(x)+C, hvor x>0. Du kender nu et koordinatsæt som du indsætter i din stamfunktion. Udtrykket løses for C.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.