Matematik

Diskriminanten

05. december 2017 af skolelæse (Slettet) - Niveau: B-niveau

x^2-3x-10=0

Gør rede for d er lig med 49 og løs ligningen?

Er det ikke rigtigt at a=1, b=-3 og c=-10.. Får det ikke til 49.. bruger d=b^2-4*ac

nogle råd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2017 af Mathias7878

\small a = 1 \ b = -3 \ c = -10

\small \small d = b^2-4ac = (-3)^2-4\cdot 1 \cdot (-10) = 9+40= 49

\small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2017 af fosfor (Slettet)

4ac = -40

b2 = 9

9 - -40 = 9 + 40 = 49


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2017 af mathon

            \small \sqrt{d}=\sqrt{7^2}=7

           \small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}= \frac{-(-3)\mp 7}{2\cdot 1}=\left\{\begin{matrix} -2\\5 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.