Matematik

Tretrinsreglen

09. december 2017 af hjæælpmi (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej kan i hjælpe med at udfører tretrinsreglen med denne funktion
f(x)=2x^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2017 af SådanDa

Her har de vist det for f(x) = 3x2:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tretrinsreglen

Prøv at følge samme fremgangsmåde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2017 af Mathias7878

1.

\small \Delta y = f(x_0+h)-f(x_0) = 2\cdot (x_0+h)^2-2\cdot x_0^2 = 2\cdot (x_0^2+h^2+2\cdot x_0\cdot h)-2\cdot x_0^

       \small = 2\cdot x_0^2+2\cdot h^2+4\cdot x_0\cdot h-2x_0^2 = 2\cdot h^2+4\cdot x_0\cdot h = h\cdot (2\cdot h+4\cdot x_0)

2.

\small \frac{\Delta y}{h} = \frac{f(x_0+h)-f(x_0)}{h} = \frac{h\cdot (2\cdot h+4\cdot x_0)}{h} = 2\cdot h+4\cdot x_0

3.

\small \lim_{h\rightarrow 0} = 2 \cdot h+4\cdot x_0 = 4\cdot x_0

- - -

 

 


Svar #3
10. december 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Tak, men hvorfor har man h to gane i trin 2 tælleren?:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2017 af Mathias7878

h to gange i trin  2 tælleren? Mener du, hvordan jeg er kommet fra

2\cdot h^2+4\cdot x_0\cdot h

til

h\cdot (2\cdot h+4\cdot x_0)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.