Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
Togets hastighed(Einsteins relativitet)
10. december 2017 af
AhmetA (Slettet)
Mit spørgsmål lyder således:
Et tog bevæger sig med en konstant hastighed v1=(1/4)*c. Inde i toget findes en partikelaccelerator som sender en radioaktiv partikel med en henfaldstid på 10^-9 sek. Af sted med en hastighed v2=(1/5)*c parallelt med togets bevægelsesretning. Hvilken henfaldstid Har partiklen målt fra et sted der står stille i forhold til toget?
Hvis der var nogen der kunne svare på dette ville jeg være meget glad. Kan også sende 200kr hvis der bliver svaret rigtigt. Sender fra mobile pat.
Et tog bevæger sig med en konstant hastighed v1=(1/4)*c. Inde i toget findes en partikelaccelerator som sender en radioaktiv partikel med en henfaldstid på 10^-9 sek. Af sted med en hastighed v2=(1/5)*c parallelt med togets bevægelsesretning. Hvilken henfaldstid Har partiklen målt fra et sted der står stille i forhold til toget?
Hvis der var nogen der kunne svare på dette ville jeg være meget glad. Kan også sende 200kr hvis der bliver svaret rigtigt. Sender fra mobile pat.
Svar #2
11. december 2017 af AhmetA (Slettet)
Kan du ikke gøre det mere specifikt, altså komme med nogle udregninger. Jeg er parat til at give 200kr eller mere fra mobile pay. Pls?
Skriv et svar til: Togets hastighed(Einsteins relativitet)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
