Matematik

Bevis for enhedscirkel

22. december 2017 af CCBook (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Det er sådan, at jeg skal til eksamen her snart. Jeg synes ikke rigtigt, at jeg kan finde nogle steder hvor det bliver bevist i forhold til enhedscirkel.

Så spørgsmålet for mig er hvor/hvordan beviser jeg enhedscirkel.


Håber du kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2017 af fosfor (Slettet)

Definitioner er valg og skal ikke bevises


Svar #2
22. december 2017 af CCBook (Slettet)

Jamen spørgsmålet lyder bare på "Bevis sin og cos udtrykkende for den retvinklede trekant."


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. december 2017 af fosfor (Slettet)

Video 14 besvarer netop det


Svar #4
22. december 2017 af CCBook (Slettet)

Takker for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. december 2017 af mathon

Du har når C = 90°
i ensvinklede retvinklede trekanter:

                                                         \small \tfrac{\cos(A)}{1}=\tfrac{b}{c}

                                                         \small \tfrac{\sin(A)}{1}=\tfrac{a}{c}

                                                         \small \tfrac{\tan(A)}{1}=\tfrac{a}{b}
samt ved bogstavrotation:

                                                         \small \tfrac{\cos(B)}{1}=\tfrac{a}{c}

                                                         \small \tfrac{\sin(B)}{1}=\tfrac{b}{c}

                                                         \small \tfrac{\tan(B)}{1}=\tfrac{b}{a}


Skriv et svar til: Bevis for enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.