Matematik

nulreglen

11. januar 2018 af abey (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har et spørgsmål vedrørende nulreglen.
Hvordan kan jeg anvende nulreglen ved nedstående andengradsligning?
2x2-50=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af Anders521

Hvis nulreglen skal bruges er du nødt til at opskrive venstresiden af ligningen som et produkt. Som start kan du gange med ½ på begge sider.


Svar #2
11. januar 2018 af abey (Slettet)

Men hvorfor 1/2? 

#1

Hvis nulreglen skal bruges er du nødt til at opskrive venstresiden af ligningen som et produkt. Som start kan du gange med ½ på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2018 af SuneChr

Hellere sætte 2 udenfor en parentes.
2 er også en faktor, der skal indgå i produktet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2018 af Mathias7878

\small 2\cdot (x^2-25) = 0

                    \small x = \left\{\begin{matrix} 5\\ -5 \end{matrix}\right.

da

\small 5^2 = 25

samt

\small (-5)^2 = 25

hvormed

\small 2\cdot (5^2-25) = 2\cdot (25-25) = 2\cdot 0 = 0

eller

\small 2\cdot ((-5)^2-25) = 2\cdot (25-25) = 2\cdot 0 = 0

- - -

 

 


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.