Matematik

Potensfunktion

15. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2018 af mathon

                \small y=5{.}69\cdot \left ( x-67{.}2 \right )^{0{.}5}

                \small \frac{y}{5{.}69}= \left ( x-67{.}2 \right )^{0{.}5}

                \small \left (\frac{y}{5{.}69} \right )^2= x-67{.}2

                \small x=\left (\frac{y}{5{.}69} \right )^2+67{.}2          \small \textup{til brug i a)'s anden del.}


Svar #3
15. januar 2018 af saranielsen123 (Slettet)

den skal løses med hjælpemidler i maple :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2018 af mathon

\small \textup{...men beregningen skal give samme resultat:}

               \small x=\left (\frac{130}{5{.}69} \right )^2+67{.}2=589{.}19\; \; \; \; \; \textup{ \small \textup{MJ pr. time.}} 

                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2018 af Mathias7878

a) Første delen af opgaven løses ved at indsætte x = 420 ind i f(x). Den anden del løses ved at løse ligningen 130 = f(x).

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2018 af Mathias7878

b) Du skal finde g'(x) og løse ligningen g'(x) = 0

- - -

 

 


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.