Matematik

Sandsynlighedsberegning

16. januar 2018 af Rikkebra (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har længe prøvet at beregne sandsynligheden for at få en række på de første 5 tal i banko. Jeg ved ikke hvordan jeg skal takle udregningerne, og håber derfor der er nogen som kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af HRI (Slettet)

Hvis det er med 90 numre, er sandsynligheden for første nummer 1/90 ... da banko ikke er med tilbagelægning, er sandsynligheden for næste nummer 1/89 osv.

Sandsynligheden for, at de udtrækkes i træk er derfor 1/90 * 1/89 * 1/88 * 1/87 * 1/86

MVH /HRI


Svar #2
16. januar 2018 af Rikkebra (Slettet)

Tusind tak for det hurtige svar!

Så når jeg lægger de 5 tal sammen giver det 1,89. Hvad er 1,89 ud af? Er det 1,89 ud af 90?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2018 af Mathias7878

#2

Du skal ikke lægge dem sammen med gange dem sammen:

\small Sandsynlighed = \frac{1}{90}\cdot \frac{1}{89}\cdot \frac{1}{88}\cdot \frac{1}{87}\cdot \frac{1}{86} = \frac{1}{90\cdot 89 \cdot 88 \cdot 87 \cdot 86} = \frac{1}{5273912160}

hvilket du så kan omregne til procent ved at gange med 100.

Du kan dog konkludere ud fra overstående, at sandsynligheden for at få de første fem tal på en den første række er nærmest IKKE eksisterende.

- - -

 

 


Svar #4
16. januar 2018 af Rikkebra (Slettet)

Ah okay, det giver mening! Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.