Kemi

Titrering

28. januar 2018 af shakeel2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg har disse spørgsmål omkring titrering, som jeg ikke kan besvare:

En kemiker vil forvente at der er anvendt lige store volumener NaOH fra start til 1. ækviva-
lenspunkt og mellem de to ækvivalenspunkter.
Hvorfor det?


5. Brug volumen af 0,1 M NaOH som er tilsat ved 1. ækvivalenspunkt, til at beregne koncentra-
tionen af H3PO4 i colaen.


6. Omregn koncentrationen af H3PO4 i colaen til mg H3PO4 pr. L cola.


7. Ifølge ’Fortegnelsen over godkendte tilsætningsstoffer til levnedsmidler’ (’Positivlisten’) må
cola indeholde 625 mg H3PO4 pr. 100 mL. Sammenlign jeres resultater med positivlistens.


8.Brug grafen til at finde phosphorsyrens to første pKs-værdier.


9. Brug de to pKs-værdier, samt pKs = 12,67, til at beregne ved hvilke pH-værdier ækvivalens-
punkterne præcist skal være.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2018 af mathon

En kemiker vil forvente at der er anvendt lige store volumener NaOH fra start til 1. ækviva-
lenspunkt og mellem de to ækvivalenspunkter.
Hvorfor det?

\small \textup{Fordi det er \ae kvivalente stofm\ae ngder.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r der fra start til 1. \ae kvivalenspunkt er anvendt }\mathbf{\{V_o\}}\textup{ mL 0.1 M NaOH}
\small \textup{Skal der fra start til 3. \ae kvivalenspunkt er anvendes }\mathbf{3}\mathbf{\{V_o\}}\textup{ mL 0.1 M NaOH for at titrere al }H_3PO_4.

\small \textup{Omregning:}
                        \small \small 3\cdot \left (\{V_o\}\cdot 10^{-3}\; L \right )\cdot \left ( 0{.}1\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (97994 \; \tfrac{mg}{mol} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2018 af mathon

\small \textup{korrektion:}

\small \textup{Omregning:}
                        \small 3\cdot \left ( 0{.}1\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (97994 \; \tfrac{mg}{mol} \right )
                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2018 af mathon

9)
           \small pK_{s1}\textup{ b\o r korrespondere }\tfrac{1}{2}\{V_o\}
           \small pK_{s2}\textup{ b\o r korrespondere }\tfrac{3}{2}\{V_o\}
           \small pK_{s2}\textup{ b\o r korrespondere }\tfrac{5}{2}\{V_o\}


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.