Matematik

hjææælp

31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Kan nogle hjælpe med nogle af de her opgaver? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2018 af Mathias7878

Benyt til 1) og 2), at for at to vektorer er ortogonale skal

                                                                \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

- - -

 

 


Svar #2
31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Kender godt formlen, men hvordan regner jeg den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2018 af Mathias7878

 1)

     \small 2\cdot (8t+6)+6\cdot 2 = 0                     \small \textrm{gang da parentesen ud og isoler t}

- - -

 

 


Svar #4
31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Vil du være villig til at løse opgaven for mig?

Så kan jeg bedre forstå det, plz 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af Mathias7878

....

1)

  \small 2\cdot (8t+6)+6\cdot 2 = 0

  \small 16t+24 = 0

  \small 16t = -24

  \small t = \frac{-24}{16} = \frac{-3}{2}

  

- - -

 

 


Svar #6
31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Taak for hjælpen, hvad med opgave 2? :)


Svar #7
31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Kan du også hjælpe den? Så er du virkelig sød :)))


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2018 af Mathias7878

Prøv selv og benyt formlen fra #1.

- - -

 

 


Svar #9
31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

fik det til 53? Jeg er så uduelig min lærer kommer til at mobbe mig


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2018 af Mathias7878

Hvorfor skulle din lærer mobbe dig???????

2)

  \small 3\cdot (-1)+(-5)\cdot (-2t-1) = 0

  \small -3+10t+5 = 0

  \small 10t = -2

  \small t = \frac{-2}{10} = -\frac{1}{5} 

og hvordan får du 53?

                                   

- - -

 

 


Svar #11
31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

kan du også hjælpe med den her opgave? vil nødig udstilles af min lærer foran mine venner 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2018 af SuneChr

# 11
Der gælder:
|c2 - a|2 + |c2 + a|2  =  2|c2|2 + 2|a|2
Hvis vi omsætter i ord, står der:
I et parallelogram er summen af diagonalernes kvadrater lig med summen af sidernes kvadrater.


Svar #13
01. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Forstår ærlig talt ikke? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. februar 2018 af ringstedLC

Vektor a = (5,2) og vektor ct = (2t, t - 3). Når opgaven så nævner vektor c2 betyder det, at t = 2.                 Så du begynder med at regne vektor c2 ud:

\begin{align*} \vec c_2&=\binom{2\cdot 2}{2-3}=\;? \end{align}

Kan du så beregne parallellogrammets korteste diagonal diag2?


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.