Matematik

Integralregning - HJÆLP!

07. februar 2018 af Hyed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lavet en opgave hvor jeg skal finde stamfunktionen f(x) der har en bestemt tangent som graf

men jeg er helt usikker på om min udregning er rigtigt 

https://imgur.com/a/gm0lu


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af AMelev

Metoden er i orden, men der er faktisk to stamfunktioner, der har den angivne linje som tangent.
Der hvor du løser ligningen 3x2 + 5 = 8 sjusker du, fordi du ikke bruger løsningsmetoden. Du skal få  x2 = 1, og den ligning har to løsninger x = ±1.
Du skal samme procedure igennem for den anden.
Du er lidt undskyldt, for opgaveformuleringen lægger op til, at der kun er en satmfunktion, der tilfredsstiller betingelsen.
I vedhæftede billede er sf(x) de to stamfunktioner.

Vedhæftet fil:Tangent.JPG

Skriv et svar til: Integralregning - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.