Matematik

HJÆLP TIL MIDTPUNKTSFORMEL!

11. februar 2018 af freakie - Niveau: C-niveau

Hejsa, 

Jeg har brug for hjælp med en opgave. Der bliver oplyst, at punkt A er (-1,1) og midtpunktet mellem A og C er (2,-1). Nu skal jeg finde punkt C, hvordan gør jeg? Ved, at jeg skal bruge midtpunktsformlen, men hvordan skal jeg gøre det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2018 af StoreNord

http://gymhjaelp.dk/Midtpunktsformlen.php


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2018 af SuneChr

\overrightarrow{OA}+2\overrightarrow{AM}=\overrightarrow{OC}
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Kald midtpunktet   M = (2,-1)

Da er    C = A + 2*AM
                 = (-1,1) + 2*((2,-1)  -  (-1,1))
                 = (-1,1) + 2*(3,-2)
                 = (-1,1) + (6,-4)
                 = (5, -3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r punktets C's koordinater er }(c_1,c_2)
\small \textup{har du: }
                   \small M=\left ( \frac{c_1+(-1)}{2}, \frac{c_2+1}{2} \right )=\left ( 2 -1\right )

                   \small \tfrac{c_1-1}{2}=2

                   c_1=5           

                   \tfrac{c_2+1}{2}=-1

                   c_2=-3

                   C=\left ( c_1,c_2 \right )=\left (5,-3 \right )

      


Svar #5
11. februar 2018 af freakie

Thanks y'all


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MIDTPUNKTSFORMEL!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.