Fysik

beregnelse af energi og ohms lov

12. februar 2018 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

I en lommelygte til 6 V er strømstyrken 0,3 A. Hvor stor en effekt omsætter lygten?

Beregn den energi, lygten omsætter på en time.

og 

En elradiator, som tilsluttes 230 V, kan reguleres, så den kan indstilles på tre effekttrin. På det laveste trin er strømstyrken 1,5 A.

Beregn radiatorens effekt på dette trin. 
Effekten på de to andre trin er hhv.  575 W og  1035 W.
Beregn de to tilsvarende strømstyrker.

plzz hjælp med hvordan man udregner dem, med formler. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2018 af janhaa

U = R*I = 6*0,3 VA = 1,8 W

P = U*I = R*I

P=U*I = 230V*1,5 A = 345 W

P = E/t

1,8W*3600 s = 6,48 kJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Lommelygten

P = U*I = 6V*0,3A

#1: R = U/I = 6V/0,3A = 20Ω


Skriv et svar til: beregnelse af energi og ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.