Matematik

Hjælp til: bestem y udtrykt ved x

26. februar 2018 af Hejjegmanglerhjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe med den her opgave, altså måske forklare mig hvordan jeg gør eller muligvis hjælpe med at udregne den. Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af mathon

\small \textup{Begynd med et udtryk for tv\ae rsnittets omkreds efter udsk\ae ring.}

\small \textup{Isoler y.}


Svar #2
26. februar 2018 af Hejjegmanglerhjælp (Slettet)

#1

\small \textup{Begynd med et udtryk for tv\ae rsnittets omkreds efter udsk\ae ring.}

\small \textup{Isoler y.}

Hvordan gør man det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af mathon

\small \textup{Omkreds}

                   \small O=2x+2y+2\cdot 2 \sqrt{2}x=50


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2018 af mathon

\small \textup{hvoraf}
               \small x+y+ 2 \sqrt{2}x=25

               \small \small y=25-x-2\sqrt{2}\, x


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2018 af mathon

\small \textup{\textbf{korrektion} af omkreds:}

\small \textup{Omkreds}

                   \small \small O=2x+2y+ 2 \sqrt{2}\, x=50
                   x+y+ \sqrt{2}\, x=25
                   y=25-x-\sqrt{2}\, x

\small \textup{Arealet af tv\ae rnsittet efter udsk\ae ring er lig med arealet af tv\ae rnsittet f\o r udsk\ae ring minus arealet af udsk\ae ring:}

              \small A(x,y)=2x\cdot y-\tfrac{1}{2}\cdot x\cdot 2x

              \small A(x)=2x\cdot \left ( 25-x-\sqrt{2}\, x \right )-x^2

              \small A(x)=50x-2x^2-2\sqrt{2}\, x^2-x^2

              \small A(x)=50x-\left (2+2\sqrt{2}+1 \right )x^2

              \small A(x)=50x-\left (3+2\sqrt{2} \right )x^2


Skriv et svar til: Hjælp til: bestem y udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.