Matematik

Interval

27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får, at grafen stiger i ]-uendelig; -3] og [1;uendelig[ og at grafen aftager i [-3;1] 

Giver det mening? Jeg ved ikke om jeg har misforstået det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Det kan passe, men plot grafen og se om det passer


Svar #2
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Så får jeg det her ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)

plot et mindre interval for x, så du kan se detaljen omkring intervalskiftene ved x=-3 og x=1, dvs. ca. x fra -4 til 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2018 af AMelev

#0 Det vil være en god ide at fortælle fra start, hvilken funktion, der er i spil, og hvad du har fundet frem til så langt..


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Funktionen fremgår i #2


Svar #6
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Jeg har vedhæftet selve opgaven her.

Det jeg gjorde var at differentiere f(x), hvorefter jeg så at f'(x) var på form af et andengradspolynomium. Hernæst fandt jeg værdier rundt omkring de to x-værdier jeg fandt, x=1 og x=-3. 

Hermed fik jeg en "monotoniboks", hvor jeg så har fundet frem til at funktionen stiger i ]-uendelig; -3] og [1;uendelig[ og aftager i [-3;1].

Dog i tvivl om jeg har fået det rigtige her til slut.


Svar #7
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Tak #3. Jeg prøver lige.


Svar #8
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Så jeg skriver hele f(x) ind og så "plotter" den i at gå fra -4 til 2?


Svar #9
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Jeg har helt glemt hvordan man gør. Kan du evt. forklare, hvis du har tid?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2018 af Mathias7878

Hvilket matematikprogram bruger du? Hvis det er i TI-Nspire skal du skrive |-4≤x≤2 efter funktionen.

- - -

 

 


Svar #11
27. februar 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Jeg bruger TI-nspire - så tak!


Skriv et svar til: Interval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.