Matematik

Stamfunktion og integralregning

28. februar 2018 af Jb123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ville kun bare lige høre, hvor det er at det der 3x kommer fra i andet led???


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2018 af Mathias7878

.. der benyttes, at

  \small \small \small \int k \ dx= k\cdot {\color{Red} x}+C

hvor k i dit tilfælde er lig med 3, hvorfor det bliver 3x.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2018 af janhaa

#1

.. der byttes, at

  \small \int k = k\cdot {\color{Red} x}

hvor k i dit tilfælde er lig med 3, hvorfor det bliver 3x.

\int k\,dx = k*x + c


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af Mathias7878

C er en vilkårlig konstant, som man normalt plejer at kalde for k, men for ikke at forvirre dig, har jeg valgt at kalde den for C (constant på engelsk). 

Desuden bruger man integral-regnereglen:

  \small \small \int x^n \ dx = \tfrac{1}{n+1}\cdot x^{n+1} +C

på det første led, hvor konstanten k så ganges op i tælleren..

- - -

 

 


Skriv et svar til: Stamfunktion og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.