Matematik

Notation for binomialfordelingen

01. marts 2018 af matildebak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan løses dette?

En landmand har høstet 10 meter i én bredde med sin mejetærsker for at danne sig et overblik over vandindholdet på markens korn. Efter flere målinger på det høstede korn viser det sig, at vandprocenten kan beskrives ved den stokastiske variabel  X ~ N(14,5; 1,2).

a. Hvad fortæller notationen ovenfor om vandprocenten i det høstede korn?
b. Hvad er sandsynligheden for, at vandprocenten på marken ligger mellem 13 % og 14 %?

Jeg har fået svaret på spørgsmål a: Det viser, at gennemsnittet er 14,5 og spredningen er 1,2.

Er det overhovedet rigtigt?

Håber I kan hjælpe da jeg er helt på bar bund /:


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2018 af janhaa

b)

N(14,5 ;1,2)\\ \\ P(12<x<14)=G(\frac{14-14,5}{1,2})-G(\frac{13-14,5}{1,2})=G(0,42)-G(-1,25)\\ \\ P=0,557=55,7\,\,percent


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

a) Det viser, at gennemsnittet er 14,5 og spredningen er 1,2 og normalfordelt.

b)   cdf(N(14,5; 1,2), 14) - cdf(N(14,5; 1,2), 13) = 23.28%

cdf er en stamfunktion for tætheden, dvs. ovenstående er integralet af tætheden over [13,14]


Svar #3
01. marts 2018 af matildebak (Slettet)

tusind tak for svar, begge to.

Jeg har en lignende opgave til:

På en gård afleveres slagtesvin til slagteriet, når svinene gennemsnitligt vejer 90 kilo - spredningen er 4 kilo.

a. Opstil notationen for den normalfordeling, der beskriver slagtesvinenes vægt, når de afleveres til slagteriet.
b. Bestem sandsynligheden for, at et slagtesvin vejer mindre end 85 kilo.
c. Bestem sandsynligheden for, at et slagtesvin vejer mellem 88 kilo og 92 kilo.

Er svaret på a så: X~N(90.0;4.0)

Og hvad gør man i b og c her?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2018 af janhaa

b)\\ N(90,4)\\ \\ P(x<85)=G(\frac{-5}{4})=...\\ \\ c) P(88<x<92)=G(0,5)-G(-0,5)=2G(0,5)-1b)\\ N(90,4)\\ \\ P(x<85)=G(\frac{-5}{4})=...\\ c) P(88<x<92)=G(0,5)-G(-0,5)=2G(0,5)-1


Skriv et svar til: Notation for binomialfordelingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.