Matematik

Polynomier

03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der pædagogisk kan forklare mig hvordan 3) skal løses?

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Bestem tangenten for f's ligning i x=1


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2018 af StoreNord

#0    Du behøver blot at differentiere f(x) og finde f'(1).
         Så kan du afgøre, hvilken tangent der er den rigtige.


Svar #3
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Så får jeg

y=21x-17


Svar #4
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ah okay.

Så får jeg 21 ... kan det passe?


Svar #5
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

f(x)=-3x^3+3x^2+6x

f'(x)=-9x^2+6x+6

f'(1)=-9*1^2+6*1+6

f'(1)=3

Fejl! Jeg glemte minus før 9 i tidligere beregninger. Hermed får jeg 3!


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2018 af StoreNord

Ja.  f'(1)=3


Svar #7
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Kan du hjælpe med hvordan jeg finder de to konstanter b og c i g(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Da g og f har fælles tangent i x=1 gælder

g(1) = f(1)
g'(1) = f '(1) = 3

Når g, g', f og f ' skrives ud er der to ligninger med to ubekendte (b og c)

Det er nemmest at starte med den nederste ligning, da den ubekendte, c, er differentieret væk i g'(1).


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2018 af StoreNord

#7   Er det da en del af opgaven?


Svar #10
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Ja, det er det #9. 

Jeg får b = 2.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hvordan? b er 1


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2018 af StoreNord

Geogebra får b=1.


Svar #13
03. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Hov - jeg må have skrevet noget forkert. Jeg får også 1 nu


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.