Matematik

HJÆLP TIL N-SPIRE

05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med et problem på n-spre. Jeg skal lave eksponenialreggression som i kan se, men min forskrift der kommer ud passer bare ikke og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre (forskriften er makeret med rød), den passer ikke overens med min startværdi b, som burde være 511, og ikke 7


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2018 af Mathias7878

Du skal sætte x = år efter 1997, dvs. x = 0 = 1997, x = 1 = 1998 osv...

Desuden skal din startværdi b ikke nødvendigvis være 511. Når man laver regression, finder computeren den bedst passende model ud fra de data, du har givet den.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2018 af Mathias7878

Din startværdi b vil kun blive den samme værdi som y1, hvis du har opgivet to punkter (x1,y1) og (x2,y2), hvor x1 = 0, fordi b kan findes vha. formlen:

  \small b = \frac{y_1}{a^{x_1}} = \frac{y_1}{a^0} = y_1

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2018 af mathon

                \small f(t)=542\cdot 1{.}30^{\, t}


Skriv et svar til: HJÆLP TIL N-SPIRE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.