Fysik

tryk, p

06. marts 2018 af yase0112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En beholder med rumfanget 2,24 L indeholder en ideal gas ved trykket 2 391 hPa. En anden beholder med rumfanget 6,82 L indeholder en anden ideal gas ved trykket 1 560 hPa.

Vi åbner for hanen, så der bliver samme tryk i de to beholdere. Vi kan regne med, at temperaturen er uforandret.

Beregn det tryk, der indstiller sig i de to beholdere efter hanens åbning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af mathon

                  \small p_1\cdot V_1=p_2\cdot V_2            med konstant temperatur.


Svar #2
06. marts 2018 af yase0112 (Slettet)

Skal jeg så isolerer p2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2018 af mathon

                         \small p_{bl}\cdot V_{bl}= p_{1}\cdot V_{1}+ p_{2}\cdot V_{2}

                         \small p_{bl}=\frac{p_1\cdot V_1+p_2\cdot V_2}{V_1+V_2}


Skriv et svar til: tryk, p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.