Matematik

Potensvækst

08. marts 2018 af imnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået opgaven:

Sammenhængen mellem en tsunamis hastighed og vanddybden, den befinder sig ved, er givet ved ligningen:

y = 31,32 * d0,5

hvor y er hastigheden (målt i m/s), og d er vanddybden (målt i m).

Hvor mange gange større er tsunamiens hastighed ved vanddybden d1 end ved vanddybden d, når d1 er 5 gange større end d?

Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af mathon

              \small \small \small \frac{y_1}{y}=5^{0.5}=2{.}23607

\small \small \textup{Tsunamiens hastighed i vanddybden }d_1\textup{ er 2.24 gange st\o rre end i vanddybden d.}


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.