Bioteknologi

Stærk eller svag base?

13. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg se, om der er tale om en stærk eller svag base her? - så man ved, hvilken formel man skal bruge til at løse opgaven. Og der er noget, der siger mig, at den ikke er så enkel, at man bare kan anvende en formel for pH.. Er det meningen, man først skal udregne noget, for dernæst at bestemme pH?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2018 af Skaljeglavedinelektier

Man bruger normalt pKb til at bestemme, om det er en stærk, mellem eller svag base. 

pK_{b}=-log(K_{b})


Svar #2
13. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Yes! Jeg fandt faktisk lige ud af det, men tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2018 af mathon

\small pK_s=14-pK_b=14-9.80=4{.}20

                   \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )

                   \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( 4{.}20+\log(0{.}741) \right )=9{.}0


Skriv et svar til: Stærk eller svag base?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.