Fysik

Gasfysik

16. marts 2018 af fireniss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver ægte virkelig hårdt med de her opgaver, men de giver ikke mening for mig - medmindre desiteten faktisk ér 80 kg/m^3 ..... det virker bare som en meeeeeget tung gas så

Vedhæftet fil: Gasfysik 1.PNG

Svar #1
16. marts 2018 af fireniss (Slettet)

Side 2

Vedhæftet fil:Gasfysik 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2018 af janhaa

enig med beregningene dine, alikevel blir density = 80, 5 kg/m3

?ca 100 ganger mer enn forventet.

er oppgitt trykk (pressure) for høyt/stort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du har en regnefejl lige over linien, der starter med d). Der er også enhedsfejl i denn linie. Det ser ud til, at du har regnet om til kg, men skrevet g. Desuden har du glemt at forkorte mol ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Trykket i lageret er jo også meget stort.

11,0 MPa = 11,0 * 106 Pa = 11,0 * 103 kPa

Sammenlignet med atmosfæretrykket på 101 kPa er det jo mere end 100 gange så højt. Så gassen er godt komprimeret og molekylerne ligger tæt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Trykket er ca. 100 gange atmosfæretrykket, og densiteten er ca. 100 gange densiteten ved atmosfæretryk:

http://www.naturgasfakta.dk/copy4_of_miljoekrav-til-energianlaeg

Så det giver da vist god mening.


Svar #6
16. marts 2018 af fireniss (Slettet)

jeg er forvirret.... 
#3 skal jeg forkorte mol? hvordan?

#4 så det kan godt give mening at vi får 80,5 kg/m^3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, resultatet giver god mening.

I c) skal du lige rette:

m = 120,7 * 109 g = 120,7 * 106 kg


Skriv et svar til: Gasfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.