Matematik

intervalmidtpunkt

17. marts 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej alle jeg har et spørgsmål, jeg ved når man skal finde intervalmidtpunktet skal man f.eks. 10-20/2 men her står der (0-10) istedet for (0;10), skal jeg stadig gøre det samme?

Vedhæftet fil: 42.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2018 af StoreNord

Ja.     (10-0)/2 = 5                 ligesom             (20-10)/2 = 15


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bare finde det som

(0 + 10)/2 = 5

(10 + 20)/2 = 15

(20 + 30)/2 = 25

osv.

Det er vel egentlig en fejl i opgaven at de har skrevet intervallerne med et "-" i stedet for ";". Der skulle korrekt  have stået

[0;10[

[10;20[

[20;30[

osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Husk at  10-20/2 = 10-10 = 0

Intervalmidtpunktet er   (10+0)/2 = 5


Svar #4
17. marts 2018 af aya111

okay tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2018 af StoreNord

I #1 var jeg rigtig dum. Med minus i stedet for  plus.           øv  :(


Skriv et svar til: intervalmidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.