Matematik

Problemregning - Bonbon-land

18. marts 2018 af HomuraAkemi (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Klassen vovehalse skal prøve Hankatten.

Antal Rally-vogne       5

Personer pr. vogn       4

Tid pr. tur            1 min. 30 sek.

2,2Hvor mange personer kan køre med Hankatten på en time, hvis alle vogne er fyldte?

Jeg har prøvet at regne det ud, men jeg synes ikke rigtig at det giver mening, så jeg ville være glad hvis der er en der vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af peter lind

Tid pr. tur 1,5 minutter. Divider det op i en time = 60 min og du får antal af ture


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2018 af AMelev

Hvad kom du frem til, da du prøvede at regne det ud?


Svar #3
18. marts 2018 af HomuraAkemi (Slettet)

Peter Lind

burde det ikke være 1,3, i stedet for 1,5?


Svar #4
18. marts 2018 af HomuraAkemi (Slettet)

AMelev:

Da jeg prøvede at regne det ud sagde jeg, 60/1,30=46,15384615 og så gangede jeg det med 20 fordi 5*4 giver 20 og så gav det 923,0769231


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2018 af 1Help1 (Slettet)

#3

Nej, det skal være 1,5.
Da 30 minutter er halvdelen af 60 minutter.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2018 af ringstedLC

Se #1:

\begin{align*} Ture&=\frac{60}{1.5}\\ Personer&=Ture\cdot Vogne\cdot Personer_{vogn} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2018 af peter lind

nej. Der går 60 sekunder på et 1 minut 30 sekunder er  halvdelen (0,5) af dette.


Svar #8
18. marts 2018 af HomuraAkemi (Slettet)

tak, jeg har fundet ud af det nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2018 af AMelev

#4 Den helt rigtige metode - det var kun din omregning til minutter som decimaltal, der var forkert.


Skriv et svar til: Problemregning - Bonbon-land

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.