Matematik

Annuitetsopsparing

20. marts 2018 af saralarsen1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en annuitetsopsparingskonto i København indbetaler en mand 1835 kr om året til en årlig rente på 7,3%.

Hvad står der på kontoen umiddelbart efter den 28. indbetaling?

Hvor meget har han i alt fået i rente?
Manden bliver kontaktet af Vestjysk Spare- og Spinkekasse, der tilbyder en annuitetsop- sparingskonto med en årlig rente der er det dobbelte af renten på kontoen i København

Besvar nu de samme spørgsmål som ovenstående.

Betyder en fordobling af renten en fordobling af opsparingen og af den samlede rentetilskrivning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2018 af mathon

1.

               \small A_{28}=1835\cdot \frac{1.073^{28}-1}{0.073}=155'624.30
               \small R=A_{28}-28\cdot 1835=155'624.30-28\cdot 1835=104'244.30


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2018 af mathon

2.

               \small A_{28}=1835\cdot \frac{1.146^{28}-1}{0.146}=558'190.16
               \small R=A_{28}-28\cdot 1835=558'190.16-28\cdot 1835=506'810.16


Skriv et svar til: Annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.