Matematik

Udregning med cosinus

23. marts 2018 af petesweet99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find vinkler på en trekant


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2018 af peter lind

a)  a/sin(A) = b/sin(B) og at summen vinklerne i en trekant er 180º

b) brug cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2018 af Mathias7878

Du skriver bare igen, hvis du ikke kan finde ud af det.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2018 af 123434 (Slettet)

a) 

Du har en vilkårlig trekant. 

Du kender A=80*, a=12 og b=11 og du vil gerne finde B.

De store bogstaver angiver vinkler, mens de små bogstaver angiver sider. 

Du skal benytte dig af sinusrelationerne, da du beskæftiger dig med parene A og a, samt parret B og b

Sin(A)/sin(a)=sin(B)/sin(b)

Sin(80)/sin(12)=sin(B)/sin(11)

Sin(B)=sin(80)/sin(12)*sin(11)

B=64,5

Vinkelsummen i en trekant er 180 grader, og du kender allerede vinkel A og vinkel B og kan derfor beregne vinkel C. 

C=180º-64,5º-80º=35,5º

Vinkel B er 64,5º mens vinkel A er 35,5º


Skriv et svar til: Udregning med cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.