Matematik

blandettal

27. marts 2018 af hanaan122 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hvordan regner man blandettal  med gange og divider 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2018 af OliverHviid

Kan du uddybe dit spørgsmål??


Svar #2
27. marts 2018 af hanaan122 (Slettet)

jeg ved ikke hvordan man beregner blandettal med gange og divider


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Multiplikation/gange:

4 2/3 * 8 4/5 = (4 + 2/3) * (8 + 4/5) = 4*8 + 4*4/5 + 2/3*8 + 2/3*4/5
                                                          32  +  16/5  +  16/3  + 8/15

resten følger af brøkregler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2018 af StoreNord

2½ *3½ = (2+0.5)*(3+0.5) = 2*3+2*0.5+0.5*3+0.5*0.5 = 6+1+1.5+0.25 = 8½+1/4 =83/4


Svar #5
27. marts 2018 af hanaan122 (Slettet)

hvorfor er der mange plus tegn


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2018 af Anders521

#5 Fordi der vælges at omskrive de blandede tal om til summer. F.eks. i #4 ses at 2½ og 3½ er henholdsvis 2+0,5 og 3+0,5. Når disse ganges sammen fås en sum af fire led. Derfor ses "der mange plus tegn".


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2018 af StoreNord

"Man ganger to to-ledede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden størrelse."


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2018 af StoreNord

83/7 : 8½              forlæng med fællesnævneren 14          =>

(112+6) : (112+7)   =           118/119


Svar #9
27. marts 2018 af hanaan122 (Slettet)

2 1/6 : 2 1/4

hvordan beregner man divider


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Forlæng 2 med 6 til 12/6, og forlæng tilsvarende med 4 i divisorens heltalsdel:

2 1/6 : 2 1/4  =  (12/6 + 1/6) : (8/4 + 1/4)
                     =  (13/6) : (9/4)
                     =  13 * 4 / 6 / 9
                     =  52 / 54                  forkort nu med 2
                     =  26 / 27


Skriv et svar til: blandettal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.