Matematik

Sandsynlighedsregning

01. april 2018 af Idja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave. På forhånd tusind tak

----------

Vi har to spil:

Spil 1 går ud på at slå mindst én sekser i fire kast med en terning.
Spil 2 går ud på at slå mindst én dobbeltsekser i 24 kast med to terninger.

Hvilket spil er lettest at vinde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Spil 1:

P(mindst én sekser i de fire kast) = 1 - P(ingen seksere i de fire kast) = 1 - (5/6)4 = 0,5177

Spil 2:

P(mindst én dobbeltsekser i de 24 kast) = 1 - P(ingen dobbeltseksere i de 24 kast) = 1 - (35/36)24 = 0,4914

Spil 1 er altså nemmest af vinde.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.