Matematik

Sandsynlighedsregning

06. april 2018 af Idja (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave. På forhånd tusind tak

------

En fumlet studerende taber 3 franskbrødsmadder med smør på gulvet. Sandsynligheden for at en franskbrødsmad ender med smørsiden nedad, er 75%. Bestem sandsynligheden for, at

a) alle franskbrødsmadder ender med smørsiden nedad

b) alle franskbrødsmadder ender med smørsiden opad

c)præcis én franskbrødsmad ender med smørsiden nedad


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2018 af janhaa

a) 

P1 = 0,753

b)

P2 = 0,253

c)

P3 = 0,75*0,252*3


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2018 af AMelev

Hvis X angiver antal, der vender med smørsiden nedad, så følger X en binomialfordeling med antalsparameter n = 3 og sandsynlighedsparameter p = 0.75, X~b(3,0.75).
Derved får resultaterne i #1.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.