Matematik

HJÆLP TIL MATEAMTIK

08. april 2018 af amanohansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, 

Håber I vil hjælpe med to matematik opgaver? 

Vedhæftet fil: HJÆLP TIL MATEMATIK.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2018 af AMelev

Opg. 8
Lav en tabel over aldersfordelingen med aldersinterval øverst og intervalfrekvens nederst.

a) Lav så en ny tabel med intervalendepunkterne x: 10, 20, 30 osv. øverst og de kumulerede frekvenser F(x) nedenunder.
Bem. at F(x) angiver, hvor mange procent, der er ≤ x, så F(10) = 0.
Tegn sumkurven for (x,F(x)) og aflæs kvartilerne.

b) Aflæs F(55), som angiver, hvor mange %, der er ≤ 55 og benyt det til at bestemme, hvor mange %, der er over 55.

Opg. 9
a) Benyt cos-relationen, da du kenderen vinkel og 2 sider og udnyt, at BC er positiv.

b) Bestem højden fra B på DC.
Benyt så arealet med DC som grundlinje til at bestemme DC.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2018 af StoreNord

Opgave 9)
             a)      Bestem BC med den udvidede cosinus-relation,  7²= ....

             b)      Her kan du også bruge cosinus-relationen, men med BD²= ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2018 af AMelev

#0 Alternativt kan du bruge sin-formlen for areal af en trekant Areal = ½·BC·DC·sin(C) og løse den mht. DC. 

#2

             b)      Her kan du også bruge cosinus-relationen, men med BD²= ....

? Man kender jo umiddelbart kun 1 vinkel og 1 side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2018 af StoreNord

Undskyld. Jeg tog fejl. BD er jo ukendt.         :(


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEAMTIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.