Matematik

HJÆLP

10. april 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal løse en opgave med procent procentvis vækst. 

Og jeg fortsår ikke helt hvad formlen 1+ry=(1+rx)^a

Hvad er ry g hvad er rx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af peter lind

ry er de relative vækst i y tilsvarende for x


Svar #2
10. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

hvordan regner man den relative vækst ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2018 af Mathias7878

Kom med hele opgaven, så er det lettere at hjælpe dig på vej.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2018 af AMelev

#2 Den relative tilvækst er den %-vise tilvækst angivet i decimaltal.
Hvis du har,at x vokser med 20%, så er den relative tilvækst 0.20.

Eks. f(x) = 2·x1.3, dvs. a = 1.3
Når x vokser med 10% = 0.10, så er rx = 0.10
(1 + rx)a = (1 + 0.10)1.3 = 1.11.3 = 1.132
1 + ry =1.132 ⇔ ry  = 0.132 =13.2%, og så er y altså vokset med 13.2%


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.