Matematik

Funktionforskrifter

11. april 2018 af gurligris0 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hey, jeg har rigtig svært ved denne opgave

"Sammenhængen mellem liter vand der løber ud af vandslangen og antal minutter vandet løber. 
Der løber 10 L vand ud i minuttet."

Der må meget gerne være en forklaring :) Tak på forhånd


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. april 2018 af peter lind

Der er  løbet af 1 minu løbet 10 liter vande ud. Efter 2 minutter = 1min + 1min er der løbet 10l + 10l vand = 20 l vand Efter 3 minutter er der løbet 30 liter vand ud Hvor manger´ liter vand er der løbet ud efter t minutter


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2018 af AMelev

Tiden (min) x er den uafhængige variable og den mængde vand (L) y, der løber ud, er den afhængige (afhænger af, hvor lang tid der går)

Hvis der løber 10 L ud hvert min., må der løbe 20 L ud på 2 min., 30 L ud på 3 min, 40L ud på 4 min  og 10·xL ud, når der er gået x min.

Sammenhængen er altså y = ....


Skriv et svar til: Funktionforskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.