Matematik

Tretrinsreglen

17. april 2018 af David0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med hvordan jeg laver Tretrinsreglen for f(x)=ax^2+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2018 af mathon

1.trin
             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f(x_o+h)-f(x_o)=a(x_o+h)^2+b-\left (a{x_o}^2 \right +b)=a{x_o}^2+2ax_oh+ah^2+b-a{x_o}^2-b=(2ax_o+ah)h

2.trin
             \small \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}-=\frac{(2ax_o+ah)h}{h}=2ax_o+ah

3.trin
             \small f{\, }'(x_o)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim} \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=2ax_o+a\cdot 0=2ax_o
            


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.