Matematik

hjælp

18. april 2018 af Line19010 - Niveau: A-niveau

hjælp :( er der nogle der kan hjælpe med denne? jeg har fået tegnet grafen men aner ikke hvordan jeg kommer videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvilket program bruger du


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2018 af PeterValberg

Du skal bestemme forskellen på den mindste og største funktionsværdi i det givne interval.
Dit CAS-værktøj har sikkert et par kommandoer, der kan bestemme min og max for en funktion.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2018 af PeterValberg

mht f'(90) så skal du bestemme den afledede funktion f' og derefter indsætte x = 90 i denne.
Værdien f'(90) angiver ændringshastigheden for dagstemperaturen 90 dage efter nytårsskiftet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
18. april 2018 af Line19010

jeg bruger nspire :)

kan ikke finde ud af hvilken kommando jeg skal bruge :)?


Svar #5
18. april 2018 af Line19010

har lige prøvet det her? men det ser jo helt galt ud :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2018 af PeterValberg

prøv at indstille til radianer som gradmål
og skriv fMin(f(x),x)|0≤x≤365  og  fMax(f(x),x)|0≤x≤365
du skulle gerne få hhv. x = 27,.... og x = 210,....
det er de to dage, hvor temperaturen er hhv. mindst og størst.
For at bestemme den tilhørende temperatur, indsætter du de
fundne x-værdier i forskriften for f 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2018 af PeterValberg

I GeoGebra ser grafen (og min/max punkterne) således ud:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #8
18. april 2018 af Line19010

efter jeg har ændret til rad, ser den sådan ud?


Svar #9
18. april 2018 af Line19010

tak fordi du tager din tid til at hjælpe mig :) men forstår ikke hvorfor det ikke virker :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2018 af PeterValberg

du glemte at tilføje intervallet for x....  fMin(f(x),x)|0≤x≤365  og  fMax(f(x),x)|0≤x≤365

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #11
18. april 2018 af Line19010

tak :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.