Matematik

Sandsynlighedsregning

20. april 2018 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen der vil hjælpe med sandsynlighedsregning. Kan ikke få det til at give mening

opg 336

336 a)((11)/(26)),
 b)3/13,
 c) 7/13

Det her er svarene på dem, men vil heller finde ud af hvordan man kommer til svaret

Vedhæftet fil: opg 336.PNG

Svar #1
20. april 2018 af Amalie1234324

Tænker opg a skal give ((25)/(52)), da der er 12 billedkort og 13 hjerter, men jeg får ikke det rigtig resultat. Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2018 af SuneChr

a)  Billedkort eller hjerter: Tre af kortene tælles med to gange. Derfor (12 + 13 - 3) / 52 = 11 / 26
b)  "2", "3" eller "5" :  12 / 52 = 3 / 13
c)  "2" til og med "8" :  4·7 / 52 = 7 / 13


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2018 af ringstedLC

a) Du forudsætter, at der ikke nogen hjerter billedekort. (12 + (13 - 3 hj. bill.-kort))/52 = 22/52 = 11/26

b) Sandsynligheden for et bestemt kort er 1/52, og for en bestemt værdi 4 • 1/52

c) Der er 8 - 1 værdier, der opfylder det ønskede og der er igen fire kulører.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.