Tysk

Er i tvivl...

21. april 2018 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er i tvivl om hvordan nogle af ordene skal analyseres...

- Es(rød) ist (blå) mündlich (?) überliefert.

- In Deutschland (grøn) von den Brüder Grimm (?) herausgegeben (blå)

- In der Mitte des Märchens (grøn) ist (blå) er (rød) freigebig (gul), weil er (rød) seine Dukaten (lilla) von der Königstochter (grøn) für des Gärtners Kinder (?) gibt (blå).

- Der Königssohn (rød) ist (blå) klug (gul), weil er (rød) wilde Feldblumen (lilla) zu der Prinzessin (grøn) statt der schlechten Blumen (?) bringt (blå).

Analyse:

subjekt - rød

verballed - blå

subjektsprædikat - gul

akkusativobjekt - lilla

dativobjekt - lyserød

præpositionsforbindelse - grøn


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2018 af Audioholic

.


Svar #2
22. april 2018 af Loise3434 (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe mig :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2018 af jbmm (Slettet)

- Es(rød) ist (blå) mündlich (?) überliefert.(verballed = ist überliefert; mündlich = adverbialled/biled)

von den Brüder Grimm (?) (grøn)

seine Dukaten (lilla) von der Königstochter (grøn) (= ét led/akkussaobjekt)

für des Gärtners Kinder (?) (dativobjekt, bestående af en præpositionsforbindelse)

zu der Prinzessin (grøn) (dativobjekt, bestående af en præpositionsforbindelse)

statt der schlechten Blumen (?) (præpositionsforbindelse)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2018 af Stygotius (Slettet)

 Es(subjekt) ist (verballled) mündlich (adverbial) überliefert (subjektsprædikativ)

                                        ----

In Deutschland (adverbial) von den Brüdern/Gebrüdern Grimm (adverbial) herausgegeben (subjektsprædikativ)

- In der Mitte des Märchens (adverbial) ist (verballed) er (verballed) freigebig (subjektsprædikativ), weil er (subjekt) seine Dukaten (dir.obj.) von der Königstochter (grøn) für des Gärtners Kinder (?) gibt (blå). (VRØVL)

- Der Königssohn (subjekt) ist (veballed) klug (subjektsprædikativ), weil er (subjekt) wilde Feldblumen (dir.objekt) zu der Prinzessin (adverbial) statt (der) die schlechten Blumen (dir.objekt) bringt (verballed).


Skriv et svar til: Er i tvivl...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.