Matematik

Skæring mellem to grafer

01. maj 2018 af ulili (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, har lige brug for et skub her. 

f(x)=x^2 og g(x)=x
Sætter de to grafer mod hindanen, og får så hurtigt x^2-x=0

Er det så mit første koordinat, altså x^2-x? 
Og hvad gør jeg ellers lige herfra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af AMelev

Du løser ligningen for at bestemme 1.kkordinaten x til skæringspunktet.


Svar #2
01. maj 2018 af ulili (Slettet)

Skal den løses som en anden grads ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2018 af AMelev

Ja - evt. ved at være smart og sætte x uden for parentes og benytte nulreglen, men ellers ved at benytte standardformlen til løsning af 2.gradligning.


Svar #4
01. maj 2018 af ulili (Slettet)

Ok, tusind tak indtil videre, men jeg er der desværre ikke helt endu.

Jeg har på en måde fremtrunget med min ikke så kvalificerede mavefornemmelse, at andengradsligningen bliver x=1, herefer sætter jeg 1 ind i en vilkårlig ligning, til en af graferne, her får jeg så 1, og dvs. at sættet bliver (1,1)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2018 af AMelev

Der er to løsninger til 2.gradsligningen! x2-x=0 ⇔ x(x - 1) = 0 ⇔ x = 0 eller x = 1.

Og ja, så får du skæringspunkterne til (1,1) og (0,?).

Tegn graferne i samme koordinatsystem og tjek.


Svar #6
01. maj 2018 af ulili (Slettet)

Lækkert ja, det fandt jeg lige ud af, tusind tak for hjælpen :)
Kan du hjælpe mig med en anden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2018 af AMelev

Læg den op som et nyt indlæg.


Svar #8
01. maj 2018 af ulili (Slettet)

yes :)


Skriv et svar til: Skæring mellem to grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.