Kemi

Redoxreaktion - hvordan?

05. maj 2018 af DanielBali - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man afstemme denne reaktion og hvad bliver produktet? 
Zn+HCl \to

Jeg har her givet et forsøg - men i forhold til oxidationstallet, afstemme med H2O og optælling af ladninger, er jeg virkelig lost:

Zn+HCl \to ZnCl + H

Er der nogle, der kan komme med en forklaring omkring hvad der lige er gået galt - har jeg misforstået noget, eller? 

Jeg håber, at nogle kan hjælpe! 

God weekend! 
Daniel 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2018 af mathon

                              \overset{\textbf{{\color{Red} 0}}}{Zn}\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, \overset{\textbf{{\color{Blue} +1}}}{H}Cl\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; \overset{\textbf{{\color{Red} +2}}}{Zn}Cl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} 0}}}{H}_{\! 2}\, _{\textit{(g)}}


Svar #2
05. maj 2018 af DanielBali

Vil det sige, at Cl2 har oxidationstallet 2? Altså Cl- = -1?: 

2\cdot(-1)+OT(Zn)=0 \Rightarrow OT(Zn) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2018 af mathon

Cl har oxidationstrin -1.

Cl2 forekommer ikke. Gjorde det ville oxidationstrinnet være 0.


Skriv et svar til: Redoxreaktion - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.