Matematik

opgave a

10. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

1/2*h*x^2=100

h=100/0.5*x^2 = 50/x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2018 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{1}{2}\cdot h\cdot x^2&=100\Downarrow\\ h&=\frac{200}{x^2} \end{align}


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2018 af SuneChr

Kilens volumen er                   1/2·h·x·x = 100  ⇒  h = \frac{200}{x^{2}}
Kilens overflade:
2 retvinklede trekanter á         1/2·x·h
1 skrå rektangel                      x\sqrt{x^{2}+h^{2}}
1 rektangel                              x·h
1 kvadrat                                 x2
Indsæt udtrykket for h og summér de fem fladers arealer O(x)
Løs til sidst                            O'(x) = 0    for   0 < x < 10


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2018 af AMelev

#0

h=100/0.5*x^2 = 50/x^2  

Husk parentes om 0.5*x2, ellers betyder det  \frac{100}{0.5}\cdot x^2=200x^2 


Svar #4
10. maj 2018 af Mathian

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: opgave a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.