Matematik

andengradspolynomium!!!

27. maj 2018 af Sofiiieeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder lidt fast i den her opgave

Et andengradspolynomium p, er bestemt ved

p(x)=3*(x+5)*(x+7)

Bestem konstanterne a,b og når når p skrives på formen

p(x)=a * x^2 + b * x + c

En venlig sjæl der vil hjælpe mig med at løse opgaven? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2018 af StoreNord

Du skal gange 3 ind i den første parentes; og så gange to parenteser sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2018 af peter lind

Gang parenteserne ud og gang med 3


Svar #3
27. maj 2018 af Sofiiieeeey (Slettet)

#1
#2

Gang parenteserne ud og gang med 3


Du skal gange 3 ind i den første parentes; og så gange to parenteser sammen.

Okay, så jeg får følgende

3x+15x+7

oder was


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2018 af StoreNord

Nein!

(3x+15)(x+7)


Svar #5
27. maj 2018 af Sofiiieeeey (Slettet)

#4

Nein!

(3x+15)(x+7)

okay så jeg skal gange parenteserne sammen. har gjort det på følgende måde

x*x + x*7 +15*x +15*7 = x^2 + 7x+15x + 105 = x^2 + 22x + 105

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2018 af StoreNord

Nej.
3x*x +3x*7 +15*x +15*7
Hvert led i den ene parentes ganges med hvert led i den anden parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2018 af peter lind

du glemmer de 3


Svar #8
27. maj 2018 af Sofiiieeeey (Slettet)

3

#6

Nej.
3x*x +3x*7 +15*x +15*7
Hvert led i den ene parentes ganges med hvert led i den anden parentes.

3x^2+21x+15x+1+5 = 3x^2 + 36x + 105?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2018 af peter lind

3x2+21x+15x+7*15


Svar #10
27. maj 2018 af Sofiiieeeey (Slettet)

#9

3x2+21x+15x+7*15

3^2+21x+15x+105?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2018 af StoreNord

Så mangler du bare at reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. maj 2018 af SuneChr

Alternativt kan vi udnytte sætningen om rødders sum og rødders produkt.
Vi har for den normerede andengradsligning med rødderne x = p og x = q
x2 + bx + c = 0  ⇔  (x - p)(x - q) = 0   ⇔  p + q = - b   ∧   pq = c
Vi skal så til sidst huske at gange den normerede ligning igennem med a.


Skriv et svar til: andengradspolynomium!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.