Matematik

Hjælp til trigonometriopgave

29. maj 2018 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til følgende opgave (se vedhæftet fil)

opgave b! vel at mærke


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af PeterValberg

a) Bestem vinkel B vha. trekanters vinkelsum
    |BC| = |AC|·tan(30º)
    Bestem |AB| vha. Pythagoras' læresætning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. maj 2018 af frederasmussen

det er opgave b, jeg søger hjælp til :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2018 af PeterValberg

x = (10 - x)·tan(30º)
x = 10·tan(30º) - x·tan(30º)
x + x·tan(30º) = 10·tan(30º)
x·(1 + tan(30º)) = 10·tan(30º)
x = 10·tan(30º)/(1 + tan(30º))

|DF| = x

skulle jeg mene...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
29. maj 2018 af frederasmussen

Tænker umiddelbart ikke det bare kan være x som resultat


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2018 af PeterValberg

Nej, selvfølgelig er "x" ikke svaret, men svaret er den værdi, som x har i flg. beregningen i #3....
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometriopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.