Matematik

HJÆLP

29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. et laboratorium indkøber 7 gram af stoffet i 2004. 

c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre  end 1 g tilbage af stoffet


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af peter lind

Løs ligningen 1=7(1-0,025)t


Svar #2
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

hvordan gør man på nspire?


Svar #3
29. maj 2018 af Markus12312 (Slettet)

okay har fundet ud af det tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2018 af 123434 (Slettet)

Du kan opstille en eksponentiel funktion. 

f(x)=b*ax

a=1-r=1-0,0245=0,9755

f(x)=7*0,9755x

Du indsætter derefter f(x)=1

1=7*0,9755x

0,1429=0,9755x

log(0,1429)=x*log(0,9755)

x=log(0,1429)/log(0,9755)=78,44

Der går ca 79 år før, at der er mindre end 1 gram tilbage af stoffet. 


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.