Matematik

Løsningslining til differentialligning

29. maj 2018 af emilaakjaer - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået givet følgende differentialligning (er vedhæftet som billede) og jeg kan ikke helt finde ud af hvilken løsningsligning jeg skal bruge for at bestemme den fuldstændige løsning.

Håber i kan hjælpe mig da jeg skal op i skriftlig matematik på torsdag og jeg vil meget gerne have styr på differentialligninger inden da.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Slå panserformlen op


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2018 af mathon

                             


Svar #3
29. maj 2018 af emilaakjaer

Tak #1. Det giver lidt mere mening nu. Er dog stadig lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre med konstanten 1/250?

Den er ikke beskrevet i løsningsligningen så skal den bare undlades eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2018 af mathon

                 \small k{\, }'+0.2k=0.002\sin(t)+0.004


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

k'(t) + 1/5 k(t) = 1/500 * sin(t) + 1/250

er det samme som

y'(t) + a(t)y(t) = b(t)

hvor
y = k
a(t) = 1/5
b(t) = 1/500 * sin(t) + 1/250


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2018 af mathon

          \small k(t)=e^{-0.2t}\cdot \int e^{0.2t}\cdot\left ( 0.002\sin(t) +0.004\right ) \,\mathrm{d} t


Svar #7
29. maj 2018 af emilaakjaer

Okay nu er jeg med. mange tak for svar alle sammen.


Skriv et svar til: Løsningslining til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.