Matematik

HJÆLP

05. juni 2018 af kgsklo - Niveau: A-niveau
Nogen som kan hjælpe mig med den anden del af den vedlagte opgave? Kan ikke rigtig finde et modeksempel, og jeg har prøvet på alle mulige funktioner.

Tak på forhånd

Svar #1
05. juni 2018 af kgsklo

Her er opgaven
Vedhæftet fil:IMG_3027.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)

Der er et billede af en her: https://en.wikipedia.org/wiki/Non-analytic_smooth_function

En anden er:
t\mapsto t e^{-t^{-2}}

Eller
t\mapsto t |t| ^{-\ln(| t| )}

Eller
t\mapsto t\cdot(1-\tanh (\tan (\pi/2 \sin (t + \pi/2))))


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)


Svar #4
05. juni 2018 af kgsklo

Men hvis vit tager udgangspunkt i den anden, hvordan kan den så være rigtig, når den afledte slet ikke er defineret i 0?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)

Den afledede er defineret som sekanthældningens grænseværdi i x=0, hvilken eksisterer.


Svar #6
05. juni 2018 af kgsklo

Hvorfor eksisterer denne? Vi ender da med 0 i nævneren? :)

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.